Twój koszyk jest obecnie pusty!
YANGO IMMUNO SYSTEM 120kap


5/5 gwiazdek 100+ opinii
Z wliczonym podatkiem.
Yango
Immunosystem+ to kompleks 10 aktywnych składników,
które naturalnie wspierają odpowiedź immunologiczną organizmu.
M-Gard®
to oczyszczony, bioaktywny beta-glukan, naturalnie występujący w ścianach
komórkowych drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae. Jest on pozyskiwany za
pomocą procesu ekstrakcji, który nie uszkadza jego struktury chemicznej, co jest
kluczowe dla jego bioaktywności.
Produkty
zawierające beta-glukan są zaliczane do tzw. żywności funkcjonalnej, która
oprócz efektu odżywczego, wywiera korzystny wpływ na organizm i samopoczucie,
lub zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób. Beta-glukan jest stosowany nie tylko w
przemyśle spożywczym, ale również w kosmetycznym i farmaceutycznym.
- Colostrum,
czyli siara, to pierwszy pokarm każdego ssaka. Dostarcza ona noworodkom nie
tylko niezbędnych substancji odżywczych, ale także związków aktywnych
immunologicznie. - Oliwka
europejska jest bogata w silne przeciwutleniacze, które chronią przed wolnymi
rodnikami i zwiększają odporność fizjologiczną organizmu. - Kurkuma
zawiera kurkuminoidy, które ograniczają stany zapalne w organizmie i
usprawniają pracę przewodu pokarmowego. Przyczynia się ona również do
utrzymania prawidłowych właściwości przeciwutleniających i wspiera
odporność. - Mumio
to naturalna substancja biologiczna pochodząca z Himalajów. Ma znaczące
właściwości przeciwutleniające i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu
odpornościowego. - Traganek
jest bogaty w polisacharydy, które stymulują krwinki białe, odpowiedzialne za
działanie układu odpornościowego. Polisacharydy łączą się z tymi komórkami,
wywołując ich namnażanie, co zwiększa zdolność organizmu do zwalczania
infekcji. - Jeżówka
purpurowa, rosnąca na preriach i pustkowiach południowo-wschodniej części
Ameryki Północnej, jest znana z właściwości wzmacniających układ
immunologiczny. - Piperyna,
znajdująca się w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu, od wieków jest
stosowana w tradycyjnej medycynie Chin i Indii jako czynnik zwiększający
odporność i środek na problemy z układem trawiennym. Badania potwierdzają
także jej działanie przeciwutleniające. - Cynk
jest niezbędny dla utrzymania homeostazy całego organizmu, odgrywa rolę w
ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu
układu odpornościowego. - Selen
jest ważnym elementem wielu szlaków metabolicznych. Jego niedobór może
poważnie zakłócić równowagę organizmu, w tym odporność i płodność. Selen
przyczynia się także do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 4 kapsułki |
M-GARD® beta-1,3/1,6-D-glukan | 85 mg | 340 mg |
Colostrum wołowe | 50 mg | 200 mg |
w tym proteiny (60%) | 30 mg | 120 mg |
z czego immunoglobuliny (40%) | 12 mg | 48 mg |
Oliwka europejska – ekstrakt | 50 mg | 200 mg |
w tym oleuropeina (40%) | 20 mg | 80 mg |
Kurkuma – ekstrakt | 50 mg | 200 mg |
w tym kurkuminoidy (95%) | 47,5 mg | 190 mg |
Mumio – ekstrakt | 45 mg | 180 mg |
w tym kwasy fulwowe (40%) | 18 mg | 72 mg |
Traganek – ekstrakt 10:1 | 30 mg | 120 mg |
Jeżówka purpurowa – ekstrakt | 25 mg | 100 mg |
w tym polifenole (4%) | 1 mg | 4 mg |
Cynk | 3,5 mg (35%*) | 14 mg (140%*) |
BioPerine® pieprz czarny – ekstrakt | 2 mg | 8 mg |
w tym piperyna (95%) | 1,9 mg | 7,6 mg |
Selen | 25 µg (45,5%*) | 100 µg (182%*) |
*RWS
– referencyjna wartość spożycia.
Zalecane
dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie.
Sposób
użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, w trakcie lub
po posiłku.
Skład: beta-1,3/1,6-D-glukan
z drożdży piekarskich M-GARD® Saccharomyces cerevisiae, ekstrakt z liści oliwki
europejskiej (Olea
europaea) standaryzowany na zawartość min. 40% oleuropeiny, ekstrakt z
kurkumy (Curcuma
longa) standaryzowany na zawartość min. 95% kurkuminoidów, ekstrakt z mumio
(shilajit)
standaryzowany na zawartość min. 40% kwasów fulwowych, ekstrakt z traganka (Astragalus
membranaceus) 10:1, ekstrakt z jeżówki purpurowej (Echinacea
purpurea) standaryzowany na min. 4% polifenoli, pikolinian cynku (cynk),
L-selenometionina (selen), ekstrakt z czarnego pieprzu BioPerine® (Piper
nigrum) standaryzowany na zawartość min. 95% piperyny. Skład
kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Ilość
Na stanie


Bezpieczne zakupy


Darmowa dostawa
od 300PLN


Zwrot do 30 dni
Opis
Yango
Immunosystem+ to kompleks 10 aktywnych składników,
które naturalnie wspierają odpowiedź immunologiczną organizmu.
M-Gard®
to oczyszczony, bioaktywny beta-glukan, naturalnie występujący w ścianach
komórkowych drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae. Jest on pozyskiwany za
pomocą procesu ekstrakcji, który nie uszkadza jego struktury chemicznej, co jest
kluczowe dla jego bioaktywności.
Produkty
zawierające beta-glukan są zaliczane do tzw. żywności funkcjonalnej, która
oprócz efektu odżywczego, wywiera korzystny wpływ na organizm i samopoczucie,
lub zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób. Beta-glukan jest stosowany nie tylko w
przemyśle spożywczym, ale również w kosmetycznym i farmaceutycznym.
- Colostrum,
czyli siara, to pierwszy pokarm każdego ssaka. Dostarcza ona noworodkom nie
tylko niezbędnych substancji odżywczych, ale także związków aktywnych
immunologicznie. - Oliwka
europejska jest bogata w silne przeciwutleniacze, które chronią przed wolnymi
rodnikami i zwiększają odporność fizjologiczną organizmu. - Kurkuma
zawiera kurkuminoidy, które ograniczają stany zapalne w organizmie i
usprawniają pracę przewodu pokarmowego. Przyczynia się ona również do
utrzymania prawidłowych właściwości przeciwutleniających i wspiera
odporność. - Mumio
to naturalna substancja biologiczna pochodząca z Himalajów. Ma znaczące
właściwości przeciwutleniające i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu
odpornościowego. - Traganek
jest bogaty w polisacharydy, które stymulują krwinki białe, odpowiedzialne za
działanie układu odpornościowego. Polisacharydy łączą się z tymi komórkami,
wywołując ich namnażanie, co zwiększa zdolność organizmu do zwalczania
infekcji. - Jeżówka
purpurowa, rosnąca na preriach i pustkowiach południowo-wschodniej części
Ameryki Północnej, jest znana z właściwości wzmacniających układ
immunologiczny. - Piperyna,
znajdująca się w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu, od wieków jest
stosowana w tradycyjnej medycynie Chin i Indii jako czynnik zwiększający
odporność i środek na problemy z układem trawiennym. Badania potwierdzają
także jej działanie przeciwutleniające. - Cynk
jest niezbędny dla utrzymania homeostazy całego organizmu, odgrywa rolę w
ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu
układu odpornościowego. - Selen
jest ważnym elementem wielu szlaków metabolicznych. Jego niedobór może
poważnie zakłócić równowagę organizmu, w tym odporność i płodność. Selen
przyczynia się także do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 4 kapsułki |
M-GARD® beta-1,3/1,6-D-glukan | 85 mg | 340 mg |
Colostrum wołowe | 50 mg | 200 mg |
w tym proteiny (60%) | 30 mg | 120 mg |
z czego immunoglobuliny (40%) | 12 mg | 48 mg |
Oliwka europejska – ekstrakt | 50 mg | 200 mg |
w tym oleuropeina (40%) | 20 mg | 80 mg |
Kurkuma – ekstrakt | 50 mg | 200 mg |
w tym kurkuminoidy (95%) | 47,5 mg | 190 mg |
Mumio – ekstrakt | 45 mg | 180 mg |
w tym kwasy fulwowe (40%) | 18 mg | 72 mg |
Traganek – ekstrakt 10:1 | 30 mg | 120 mg |
Jeżówka purpurowa – ekstrakt | 25 mg | 100 mg |
w tym polifenole (4%) | 1 mg | 4 mg |
Cynk | 3,5 mg (35%*) | 14 mg (140%*) |
BioPerine® pieprz czarny – ekstrakt | 2 mg | 8 mg |
w tym piperyna (95%) | 1,9 mg | 7,6 mg |
Selen | 25 µg (45,5%*) | 100 µg (182%*) |
*RWS
– referencyjna wartość spożycia.
Zalecane
dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie.
Sposób
użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, w trakcie lub
po posiłku.
Skład: beta-1,3/1,6-D-glukan
z drożdży piekarskich M-GARD® Saccharomyces cerevisiae, ekstrakt z liści oliwki
europejskiej (Olea
europaea) standaryzowany na zawartość min. 40% oleuropeiny, ekstrakt z
kurkumy (Curcuma
longa) standaryzowany na zawartość min. 95% kurkuminoidów, ekstrakt z mumio
(shilajit)
standaryzowany na zawartość min. 40% kwasów fulwowych, ekstrakt z traganka (Astragalus
membranaceus) 10:1, ekstrakt z jeżówki purpurowej (Echinacea
purpurea) standaryzowany na min. 4% polifenoli, pikolinian cynku (cynk),
L-selenometionina (selen), ekstrakt z czarnego pieprzu BioPerine® (Piper
nigrum) standaryzowany na zawartość min. 95% piperyny. Skład
kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.